Creatieve quote
Creatief
Marloes Durinck
Creatief
11/29/2023
2 min
0

7 creatieve quotes

11/29/2023
2 min
0

(Let op: deze blog is al eerder op mijn oude website verschenen, echter ivm wisseling van hostingpartij opnieuw geplaatst - excuus voor eventuele verwarring)

Creatieve quotes

Inspiratie, emoties, wijsheid, identificatie of dat een bekende persoon een quote heeft uitgesproken. Er zit volop variëteit in quotes, maar ook creativiteit. Als je kijkt naar quotes over creativiteit kan het naast een bron van inspiratie zijn, ook bepaalde denkprocessen in gang zetten. Quotes hebben kracht. Of het nou gaat om een reminder voor wat je belangrijk vindt, of dat het je herinnert aan het feit dat creativiteit overal aanwezig is. In deze blog deel ik 7 creatieve quotes met je. Misschien ken je sommigen al, of misschien ontdek je wel nieuwe. Het zijn mijn favoriete zeven, maar deel vooral bij de reacties onderaan ook jouw favoriete creatieve quotes.

Herkenning

Het meeste fijne van creatieve quotes is wat mij betreft een stuk herkenning. Als creatief persoon is je denkproces nou eenmaal anders en zie je vaak creativiteit waar anderen dat niet zien. In de quotes over creativiteit zit die herkenning, maar ook soms de hart onder de riem om mijn creatieve droom niet op te geven. Over herkenning gesproken, neem nou de ‘rommel’ die mensen zien in een werkplek of huis. In mijn huis of atelier zijn dat negen van de tien keer ideeën of projecten in wording. Oké, soms is het gewoon chaos of rommel, maar meestal zit er een idee achter voor een creatie in wording.


Doelgroep

Bij creatieve quotes denk je misschien sneller aan quotes van of voor kunstenaars. Maar de doelgroep voor die creatieve quotes kan heel breed zijn. Denk, naast de kunstenaars, ook aan schrijvers, wetenschappers, filosofen, ontwerpers en andere creatieve denkers. Dat is het mooie eraan, ze zijn niet voor één type mens. Ze spreken je aan of niet, ongeacht in welke hoek van creativiteit jij je bevindt. Of misschien ben je nog wel je creatieve proces aan het ontdekken? Dat maakt creativiteit ook zo divers, vanuit elke hoek heb je net weer andere perspectieven en inzichten over creativiteit. En dan bedoel ik niet de letterlijke hoek natuurlijk.. Meer weten over wat nou creativiteit is? Lees dan HIER mijn blog er over.

blog 7 creatieve quotes


7 creatieve quotes

Hier komen in ieder geval mijn favoriete 7 creatieve quotes.

The ‘earth’ without ‘art’ is just ‘eh’ - Charlotte BrownTo live a creative life, we must lose our fear of being wrong’ - Joseph Chilton PearceCreatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen - onbekendBeing creative isn’t a hobby, it’s a way of live - onbekend
Creative people do not see things merely for what they are; they see them for what they can be - Julie Israel
Creativity is allowing yourself to make mistake. Art is knowing which ones to keep - Scott Adams
Creatief ondernemen: als het kantoor, de vergaderzaal en het atelier hetzelfde zijn - LoesjeQuotes

Wat je ook aanspreekt bij quotes, en in dit geval creatieve, ze kunnen krachtige reminders zijn van waarde. En of je ze nou creatieve quotes noemt, of quotes over creativiteit, ik hoop dat je door mijn favoriete 7 creatieve quotes weer een vonk(je) van nieuwe inspiratie hebt gevonden.

Ben jij het ermee eens dat ‘the earth without art just eh’ is?

Leuk als je dat bij de reacties laat weten.

Reacties
Categorieën