tuin; natuur; beelden

Duurzaamheid bij MaDuCreations

Als beeldhouwer ben ik me ervan bewust dat mijn acties                                                                                                                een impact hebben op de wereld om ons heen.


Duurzaamheid loopt daarom ook als een groene draad door mijn bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de duurzaamheidsinitiatieven die ik als beeldhouwer heb genomen:

beelden maducreations

Handgemaakte kunstwerken

Al mijn beelden worden met de hand gemaakt, ik geloof in de kracht van ambachtelijk vakmanschap en duurzaamheid. Door te kiezen voor handgemaakte kunst verminder ik mijn ecologische voetafdruk en zorg ik ervoor dat elk stuk uniek is. Daarnaast draag ik hiermee bij aan het behoud van ambachtelijke technieken.

duurzaam maducreations

Doneren van bomen

Al onze activiteiten als mens, dus ook die van mij, hebben impact op het milieu. Daarom laat ik voor elk verkocht beeld twee bomen planten bij organisaties die zich inzetten voor herbebossing en natuurbescherming. Op deze manier draag ik bij aan het herstel van onze ecosystemen en help ik de biodiversiteit te behouden.

duurzaam maducreations

Compensatie CO2 uitstoot

Om dezelfde reden compenseer ik ook mijn (zakelijke) kilometers. Door waar mogelijk bewust te kiezen voor duurzame transportopties en de uitstoot van mijn zakelijke activiteiten te compenseren, minimaliseer ik mijn impact op het milieu en compenseer ik mijn CO2-uitstoot.

duurzaam maducreations

Materialen

Bij het selecteren van materialen voor mijn kunstwerken geef ik de voorkeur aan duurzame opties. Ik streef ernaar om materialen te gebruiken die zo min mogelijk schadelijk zijn voor het milieu en die indien mogelijk gerecycled of hernieuwbaar zijn.


Wanneer ik nieuwe verpakkingsmaterialen aanschaf, geef ik de voorkeur aan duurzame opties. Ik selecteer verpakkingsmaterialen die recyclebaar, biologisch afbreekbaar of afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

duurzaam maducreations

Hergebruik van verpakkingen

Ik hecht ook veel waarde aan de duurzaamheid van mijn verpakkingsmaterialen. Ik probeer het gebruik van nieuwe verpakkingsmaterialen tot een minimum te beperken door hergebruik te omarmen.


Het kan zijn dat je je beeld of product in een hergebruikte doos ontvangt. Hoewel dit misschien niet de meest glamoureuze manier is om mijn kunstwerken te verzenden, geloof ik dat het hergebruik van verpakkingen een eenvoudige maar effectieve manier is om mijn impact op het milieu te verminderen.

duurzaam maducreations

Transparantie en verantwoording

Ik geloof in transparantie en ben altijd bereid om mijn duurzaamheidspraktijken verder te verbeteren. Als je vragen hebt over mijn initiatieven of suggesties hebt voor hoe ik mijn bedrijf nog duurzamer kan maken, hoor ik graag van je.

Marloes Durinck maducreations

Positieve impact

Als beeldhouwer ben ik vastbesloten om een positieve impact te hebben, niet alleen door prachtige kunstwerken creëren, maar ook een positieve verandering teweegbrengen. Door te kiezen voor mijn beelden, kies je voor ambachtelijke kwaliteit en een toewijding aan een duurzame toekomst. Want ook kleine stappen kunnen een groot verschil maken in het streven naar een duurzamere toekomst.


Dank voor je steun aan mijn missie om kunst te verbinden met duurzaamheid. Samen kunnen we een verschil maken voor de toekomst van onze planeet.


Neem gerust contact met me op voor meer informatie over mijn duurzaamheidsinitiatieven of om een op maat gemaakt beeld te bestellen.