Beelden van albast

Geïnteresseerd in een beeld?


Art does not reproduce what we see; rather, it makes us see - Paul Klee


Tastbare kunst, onmiskenbaar uniek. Verrijk jouw ruimte met een exclusief stenen beeld van albast.

Wil je een beeld kopen neem dan contact op.

Albast

Betreed de fascinerende wereld van albast, een uniek mineraal dat behoort tot de familie van de gipssoorten. Albast is een fijnkristallijn gesteente en staat bekend om zijn zachte en fluweelachtige textuur. Door zijn relatieve zachtheid is albast gemakkelijk te bewerken met beeldhouwgereedschappen, terwijl het toch voldoende hard is om fijne details te behouden.


Albast komt in een prachtige verscheidenheid aan kleuren voor, zoals wit, crème, geel, roze, oranje, groen en bruin. Deze kleurvariaties zijn te danken aan onzuiverheden in het mineraal, wat elke steen een uniek karakter geeft. Zoals je ziet zit de kracht in imperfectie, want het woord onzuiverheden heeft in principe een negatieve klank. 


Een van de meest opvallende eigenschappen van albast is zijn vermogen tot transparantie wanneer het dun wordt gesneden. Dit maakt het mogelijk om intrigerende licht- en schaduweffecten in sculpturen te creëren, wat een extra dimensie toevoegt aan het kunstwerk. Ook daardoor naast de mooie kleuren is werken met albast een feest, zeker als je weet te spelen met licht en de transparantie.


Deze steensoort heeft een fijne korrel en door de gladde, zachte textuur voelt albast bijzonder aangenaam aan. Zeker als het beeld glad en opgepoetst is. De wereldwijde vindplaatsen van albast, zoals Spanje, Italië, Egypte en de Verenigde Staten, zorgen voor een rijke diversiteit aan steensoorten die kunstenaars inspireren tot het maken van prachtige sculpturen. Een leuk feitje is dat albast als knollen in de grond zit.


Verken mijn beelden van albast en laat je betoveren door de verfijnde schoonheid en veelzijdigheid van deze bijzondere steen.

Keer terug naar het begin.