Stenen kunst kopen

Albast, serpentijn en speksteen als kunst

Wil je stenen kunst kopen?

Beeld speksteen
Denken  TE KOOP - 667 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Denken

Zwart speksteen - 2023 -                   hxbxd - 19x7,5x5 cm - inclusief sokkel
Beeld speksteen
Slak TE KOOP - 317 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Slak

Groene speksteen - 2023

hxbxd -  13,5x16x5 cm

Beeld wit speksteen sint jacobsschelp
Sint-Jacobsschelp                       TE KOOP - 137 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Sint-Jacobsschelp 

Witte speksteen - 2023                         bxh - 9,5x9 cm

15+

jaar beeldhouw ervaring

3+

Exposities

25+

beelden gemaakt

1001

Ideeën
Beeld serpentijn

Beeld Uiltje - Speciaal voor ons


Wij waren aangenaam verrast bij ons bezoek in juni 2023 aan de beeldententoonstelling van Marloes Durinck in de binnentuin van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daar stond een prachtig gebeeldhouwd ‘Uiltje’ voor onze tuin! Zon, wolken, regen……het ‘Uiltje’ verandert mee met de lichtinval. Heel creatief! Met het certificaat van echtheid zijn wij nu in het bezit van een UNIEK beeld. Wij zijn er héél blij mee.
Ans en Judi Fleskes
beeld groene speksteen
Bedreigd - TE KOOP - 197 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Bedreigd

Groene speksteen - 2024                      lxbxd - 9,5x13,5x2,5 cm
Beeld serpentijn
Vlam - TE KOOP - 777 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Vlam

Kobalt serpentijn - 2024

hxbxd -  30x10,5x10,5 cm

beeld roze speksteen
Van buiten naar binnen -             TE KOOP - 169 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Van buiten naar binnen

Roze speksteen - 2024

hxbxd - 17x8,5x2,5 cm

Geïnteresseerd om unieke stenen kunst te kopen?

I dream my sculpture and then I sculpt my dream - variant van Marloes                          op de quote van Van Gogh (I dream my painting and then I paint my dream)

Beeld serpentijn
Het beeld 'Olikonijn' spreekt mij enorm aan! De vormen, de kleuren, de olifant vorm... Ik word er blij van! Hij staat te stralen in de tuin.
L.V.

De kunst van het kopen van een stenen beeld

Waarom stenen kunst kopen?

Waarom zou je stenen kunst kopen, of specifieker een stenen beeld als kunstwerk? Wat zijn daar de redenen voor? En zitten er aan kunst kopen, en in dit geval ‘stenen kunst’ nog voordelen? Vragen die je beantwoord krijgt na het lezen van onderstaand stuk. Benieuwd of jouw reden erbij zit!


Verschillende redenen stenen kunst kopen

Er zijn verschillende redenen om een kunstwerk van steen of een stenen beeld aan te schaffen. Hier zijn een aantal mogelijke redenen:


1. Esthetische waarde: mensen kunnen stenen kunstwerken kopen vanwege hun esthetische schoonheid. Ze waarderen bijvoorbeeld de vormen, texturen, en kleuren die uniek zijn voor steen als kunstvorm. 


Stenen kunst heeft een visuele aantrekkingskracht omdat het vaak een natuurlijke schoonheid heeft die afhankelijk is van de soort steen. De textuur, kleur en de manier waarop het licht speelt op het oppervlak dragen allemaal bij aan de esthetische waarde. Daarnaast zorgt het vakmanschap dat in het beeldhouwen zit, voor een gevoel van waardering voor de details en de artistieke expressie van de kunstenaar.


2. Symboliek: stenen beelden kunnen diepe symbolische betekenissen hebben die resoneren met de koper. Dit kan culturele, spirituele, historische of persoonlijke symboliek omvatten.

 

Stenen beelden worden vaak gebruikt om godheden, spirituele figuren of symbolische dieren weer te geven. Denk maar aan boeddhabeelden of kruisbeelden. Ook kun je de symboliek vinden in persoonlijke betekenis. Een beeld kan een persoonlijke gebeurtenis of een belangrijke levensfase vertegenwoordigen, zoals een standbeeld ter nagedachtenis aan een geliefde of een gedenkteken.


3. Investering: sommige mensen beschouwen kunst, inclusief stenen beelden, als een waardevolle investering. De waarde van bepaalde kunstwerken kan in de loop der tijd toenemen, vooral als ze door bekende kunstenaars zijn gemaakt.


Het is een waardevaste investering, omdat kunstwerken van bekende beeldhouwers of zeldzame stukken in waarde kunnen stijgen, waardoor ze een goede investering zijn. Een investering op een ander vlak is die van het erfgoed. Kunst kan generaties lang in een familie blijven, zowel als cultureel erfgoed als financiële waarde. Daarnaast is investeren in kunst een veilige belegging. Kunstwerken kunnen een vorm van diversificatie bieden in een beleggingsportefeuille, die vaak minder gevoelig zijn voor economische schommelingen.


4. Decoratieve doeleinden: stenen beelden dienen vaak ook als decoratieve elementen in huis of in de tuin. Ze voegen karakter en unieke visuele aantrekkingskracht toe aan een ruimte, of dat nou buiten of binnen is.

 

Stenen kunst kan een kamer transformeren door een uniek en persoonlijk tintje toe te voegen. De beelden kunnen als een centraal punt fungeren in een woonruimte. Niet alleen een kamer, ook tuin- en buitenruimten kunnen door stenen kunst een karakter krijgen en een serene sfeer creëren. De meeste beelden zijn duurzaam en weerbestendig, dus ideaal voor buitengebruik. Let daarbij wel goed op of de steensoort waar je stenen kunst van is buiten kan staan.


5. Passie en interesse: Voor de verzamelaars of kunstliefhebbers onder ons kan het verzamelen van stenen beelden een passie zijn. Genieten van het proces van zoeken, ontdekken en bezitten van kunstwerken die je emotioneel of intellectueel aanspreken. Voor veel verzamelaars is daarom niet alleen het bezitten van de kunst onderdeel van hun passie.


Het verzamelen van kunst kan ook een educatieve waarde hebben en een manier zijn om meer te leren over kunstgeschiedenis, stijlen, en technieken, wat intellectueel stimulerend kan zijn.


6. Uniciteit en vakmanschap: Elk stenen kunstwerk is uniek vanwege de eigenschappen van het materiaal en de vaardigheid van de kunstenaar. Mensen kunnen stenen beelden waarderen vanwege het vakmanschap en de technische vaardigheden die ermee gepaard gaan. Geen twee stukken zijn precies hetzelfde wat elk beeld speciaal en vaak persoonlijker maakt.


Beeldhouwen in steen vereist een hoge mate van technische vaardigheid en geduld. Het resultaat is vaak een meesterwerk dat de toewijding en het talent van de kunstenaar weerspiegelt. De keuze van de steen kan ook bijdragen aan de uniciteit van het kunstwerk, aangezien verschillende soorten steen verschillende eigenschappen en moeilijkheidsgraden hebben bij het bewerken.


7. Emotionele connectie: Soms voelen mensen een sterke emotionele connectie met een bepaald kunstwerk van steen vanwege de manier waarop het hun gevoelens of gedachten uitdrukt. Daarom zeg ik ook vaak ‘ben jij wel eens door een steen omhelst?’. Een mooi stenen kunstwerk kan je tot het diepst van je ziel raken. Door bijvoorbeeld troost te bieden, te inspireren, of herinneringen oproepen.


Soms voel je als koper een onmiddellijke en diepe verbinding met een kunstwerk, alsof het een stukje van je eigen verhaal vertelt of je innerlijke gevoelens weerspiegelt. Dan gebeurd er iets magisch en is mijn missie als beeldhouwer geslaagd.


De waarde die mensen hechten aan een kunstwerk van steen kan dus variëren van puur esthetische bewondering tot diepere emotionele of symbolische betekenissen, evenals praktische overwegingen zoals decoratie of een investering.


Klik op de link hieronder om meer te weten komen waarom beeldhouwer Marloes Durinck beelden maakt.


Keer terug naar het begin