Stenen beelden voor buiten kopen

Lazy Lizzard, gemaakt van kobalt serpentijn steen, heeft al wat jaren achter de rug. Het heeft namelijk lang (en niet te koop) in mijn eigen tuin gestaan. Mocht je een wat meer doorleeft beeld zoeken, dan is dit beeld zeker wat voor bij jou in de tuin. Vandaar dat de prijs voor het beeld nu ook met bijna 50% naar beneden is gegaan ten opzichte van de nieuw prijs!

Geïnteresseerd in een beeld?

Alle stenen beelden zijn inclusief BTW. Woon je binnen een straal van 20 km van Winterswijk dan kom ik eventueel het beeld gratis bij je thuis brengen.  Woon je verder weg en wil je het beeld thuis bezorgd krijgen, dan bereken ik kilometerkosten.

Achter de schermen ben ik onder andere druk bezig om ook weer wat stenen beelden voor buiten te maken. Wil je meer informatie hierover, of wil je een buiten beeld bestellen / in opdracht laten maken, neem dan contact met mij op via de knop hieronder.


Creative people do not see things merely for what they are; they see them for what they can be - Julie Israel

Tastbare kunst, onmiskenbaar uniek. Verrijk buiten met een exclusief stenen beeld.

Wil je een beeld kopen neem dan contact met mij op.

Stenen beelden voor buiten: do's en dont's

Beeld voor buiten

Hoe vind je het juiste stenen beeld voor buiten? En buiten kan hier een wijd begrip zijn. Voor in de tuin, voor in een park, of waar je buiten ook mag zijn.  Let je nog op bijzonderheden bij een buiten beeld? Kan elk stenen beeld buiten staan? Wat vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar een stenen beeld voor buiten. Na het lezen van dit artikel weet je wat het juiste stenen buitenbeeld voor jou is, waar je op moet letten bij het uitkiezen ervan en of elk beeld inderdaad buiten kan staan. Zo weet jij binnen een mum van tijd of dat stenen beeld dat je hebt gezien wel of niet geschikt is voor jouw buitenomgeving.


Steensoorten voor beelden voor buiten

Klinkt wellicht logisch maar het is belangrijk om te kiezen voor weersbestendige steensoorten. Albast kan bijvoorbeeld minder goed tegen buiten staan, het kan wel maar het weer en andere invloeden van buiten komen het beeld vind ik persoonlijk niet ten goede. Kies daarom voor steensoorten zoals marmer of serpentijn. Deze materialen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en behouden hun schoonheid, zelfs na jaren regen, wind en zonlicht over zich heen te hebben gekregen. Zelf werk ik voor mijn beelden voor buiten met de steensoort serpentijn.


Uiteraard is ook het formaat van het beeld een belangrijke voorwaarde om rekening mee te houden. Hoewel een groot stenen beeld een indrukwekkende eyecatcher kan zijn in een tuin, moet die wel in je tuin passen (letterlijk en figuurlijk). Een kleiner  beeld voor buiten kan juist subtiel en elegant. Of een mooi verstopt geheim langs een paadje in een tuin of park. Daarom is het goed om van te voren te bedenken welk effect je wilt bereiken in je buiten omgeving en op basis daarvan een passend beeld te kiezen.


Onderschat de keuze van de kleur van het stenen beeld niet. Past de kleur van het beeld bij de buitenomgeving die je in gedachten hebt? En belangrijker nog, laat de kleur het beeld goed tot zijn recht komen. Een warme kleur steen kan uitstekend bij een meer mediterraanse sfeer, een klassiek zwart beeld is altijd goed voor een tijdloze uitstraling.


Duurzaamheid en kleurvastheid

Bij het kiezen van stenen beelden voor buiten is ook van belang om te letten op de duurzaamheid en kleurvastheid van de steensoort. Over het algemeen zijn Stenen beelden zeer duurzaam en kunnen ze jaren, zo niet eeuwenlang meegaan. Let hierbij goed op de weersomstandigheden in jouw regio, de ene steensoort kan beter tegen kou of hitte dan de ander. Niet alle kleuren steensoorten behouden kun kleur en kunnen na verloop van tijd verkleuren onder invloed van zonlicht en regen. Tenzij je die verkleuring aanspreekt, kies daarom een steensoort die goed bestand is tegen verkleuring,. Zo kun je lang genieten van de schitterende kleur van het beeld.


Waarom een stenen beeld voor buiten

Een stenen beeld voor buiten, of dat nu een tuinbeeld is of een beeld voor in een park, is een prachtige toevoeging aan elke buitenomgeving, het geeft direct sfeer en stijl aan je buitenruimte. Met een uniek stenen beeld voor buiten geef jij een persoonlijke draai en een unieke uitstraling die niet te evenaren is met andere buitendecoraties. Door de tijdloze uitstraling van stenen beelden blijft je buitenomgeving altijd mooi en stijlvol, ongeacht wat in de mode is.


Een ander bijkomend voordeel is dat stenen beelden uitermate onderhoudsvriendelijk zijn. Geen wekelijkse poetsbeurten of behandelingen, zou houd je meer tijd over om ervan te genieten. Met stenen beelden voor buiten haal je dus niet alleen een eyecatcher 'in huis', maar is het ook een investering waar je nog lang van zult genieten.


Een sokkel

Naast het kiezen van het juiste beeld is ook het uitzoeken van een geschikte  sokkel voor een stenen beeld voor buiten een belangrijk onderdeel. Een sokkel kan een beeld nog meer uitstraling geven en doordat je je beeld verhoogt krijg je een betere zichtbaarheid in je buitenomgeving op het beeld. Het kan net de kers op de taart zijn voor het beeld. Het is heel afhankelijk van het soort beeld, want sommige stenen beelden komen weer beter tot hun recht zonder die verhoging en kunnen weer prima op de grond gezet worden. 


Een sokkel is niet alleen voor de vervolmaking van het beeld, het kan ook gebruikt worden ter bescherming tegen vocht en vuil van de grond. Zo blijft je stenen beeld langer mooi en vraagt om nog minder onderhoud. Let dan ook goed op de juiste hoogte van een sokkel, zodat je beeld voor buiten goed te zien is en de aandacht trekt in je buitenomgeving. Denk er ook aan hoe hoog de planten, struiken en bomen rondom je beeld worden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je je beeld na verloop van tijd moet zoeken in je buitenomgeving.


Kortom: goed opletten waar je het beeld in je buitenomgeving gaat plaatsen. Kijk niet alleen naar de kleur, maar ook naar de steensoort en de mate van weersbestendigheid van de steensoort. Als je daar allemaal rekening mee houd verrijk je je buitenomgeving met een beeld waar je heel lang van kunt genieten.