Stenen beelden voor buiten

Beeld serpentijn buiten vogeldrinkbak
Lazy Lizzard
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Lazy Lizzard

Kobalt serpentijn - 2010

hxbxd - 11x36x29 cm

Beeld serpentijn
Uiltje
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Uiltje

Groene serpentijn                                                                Uiltje met sokkel - hxbxd -  31,5x19,5x11,5 cm.                              Exclusief sokkel: 12,5x19,5x11,5 cm
Beeld groen serpentijn ouder en kind
Ouder en kind
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Ouder en kind

Groene serpentijn 
Beeld serpentijn

Beeld Uiltje - Speciaal voor ons


Wij waren aangenaam verrast bij ons bezoek in juni 2023 aan de beeldententoonstelling van Marloes Durinck in de binnentuin van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daar stond een prachtig gebeeldhouwd ‘Uiltje’ voor onze tuin! Zon, wolken, regen……het ‘Uiltje’ verandert mee met de lichtinval. Heel creatief! Met het certificaat van echtheid zijn wij nu in het bezit van een UNIEK beeld. Wij zijn er héél blij mee.
Ans en Judi Fleskes

Geïnteresseerd in een beeld voor buiten?

Beeld serpentijn
Het beeld 'Olikonijn' spreekt mij enorm aan! De vormen, de kleuren, de olifant vorm... Ik word er blij van! Hij staat te stralen in de tuin.
L.V.


The 'earth' without art is just 'eh' - Charlotte BrownTastbare kunst, onmiskenbaar uniek. Verrijk jouw tuin met een exclusief stenen tuinbeeld.

Wil je een beeld kopen neem dan contact met mij op.

Stenen beelden voor buiten: een verrijking voor elke tuin

Dat ene beeld

Hoe vind je dat ene stenen beeld voor buiten dat jouw tuin of buitenomgeving verrijkt? Waar let je op? Kan elk beeld buiten staan? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar een stenen beeld voor in je tuin. Na het lezen van dit artikel weet je wat het juiste stenen tuinbeeld voor jou is, waar je op moet letten bij het uitkiezen ervan en of elk beeld buiten kan staan. Zo weet jij binnen een mum van tijd of dat stenen beeld dat je hebt gezien wel of niet geschikt is voor jouw tuin.


Steensoorten voor stenen beelden voor buiten

Wellicht een open deur, maar voor stenen beelden die buiten in de tuin geplaatst worden, is het belangrijk om te kiezen voor weersbestendige steensoorten. De invloed van het weer kan namelijk de kwaliteit en uitstraling van het beeld beïnvloeden. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor steensoorten zoals marmer, graniet of serpentijn. Deze materialen zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zullen hun schoonheid behouden, zelfs na blootstelling aan regen, wind en zonlicht. Zelf werk ik met serpentijn voor stenen beelden voor buiten.


Daarnaast is uiteraard het formaat van het beeld ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een groot stenen beeld kan een indrukwekkende eyecatcher vormen in de tuin, terwijl een kleinere variant juist subtiel en elegant kan zijn. Of misschien wel een mooi verstopt geheim in een hoekje van je tuin. Het is daarom goed om te bedenken welk effect je wilt bereiken in de tuin en op basis daarvan een passend formaat beeld te kiezen.


Ook de kleur van het stenen beeld speelt een rol bij de keuze. Sommige steensoorten hebben van nature een bepaalde kleur, terwijl andere steensoorten bewerkt kunnen worden om een specifieke tint te krijgen. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de rest van de tuininrichting en die het beeld goed tot zijn recht laat komen. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur voor een mediterraanse sfeer, of ga voor een klassiek zwart beeld voor een tijdloze uitstraling.


Materiaalkeuze

Bij het kiezen van stenen beelden voor buiten is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en kleurvastheid van het materiaal. Stenen beelden zijn over het algemeen zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan in weer en wind. Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een steensoort die bestand is tegen de weersomstandigheden in jouw regio. Daarnaast is het ook verstandig om te letten op de kleurvastheid van het beeld. Sommige steensoorten kunnen na verloop van tijd verkleuren onder invloed van zonlicht en regen. Kies daarom voor een steensoort die goed bestand is tegen verkleuring, zodat je lang kunt genieten van het mooie uiterlijk van het beeld. Hoewel ook juist die verkleuring en de invloeden van de natuur een extra dimensie aan een beeld kunnen geven.


Voordelen van een stenen tuinbeeld

Een stenen tuinbeeld is een prachtige toevoeging aan elke tuin, omdat het direct sfeer en stijl toevoegt aan je buitenruimte. Met een uniek stenen tuinbeeld creëer je een persoonlijke touch en geef je jouw tuin een karakteristieke uitstraling die niet te evenaren is met andere decoraties. Door de tijdloze uitstraling van stenen beelden blijft de tuin altijd mooi en stijlvol, ongeacht de trends die komen en gaan.


Daarnaast zijn stenen beelden ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze niet regelmatig schoon te maken of te behandelen, waardoor je meer tijd overhoudt om van je tuin te genieten. Bovendien zijn stenen tuinbeelden weerbestendig en kunnen ze tegen alle weersomstandigheden, waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben. De duurzaamheid van stenen beelden zorgt ervoor dat je investering lang meegaat en je niet snel uitgekeken zult raken op je prachtige tuindecoratie. Met stenen beelden voor in de tuin haal je dus niet alleen een eyecatcher in huis, maar ook een investering waar je nog lang van zult genieten.


Wel of niet op sokkel

Het kiezen van een sokkel voor een stenen beeld in de tuin is een belangrijke overweging. Het kan het beeld meer prominentie geven en zorgen voor een betere zichtbaarheid in de tuin. Het kan net de finishing touch voor een beeld geven. Sommige stenen beelden komen echter beter tot hun recht zonder sokkel, vooral als ze op de grond geplaatst worden. 


Een sokkel kan ook dienen als bescherming tegen vocht en vuil van de grond. Hierdoor blijft het stenen beeld langer mooi en goed onderhouden. Het is daarom belangrijk om de juiste hoogte van de sokkel te kiezen, zodat het tuinbeeld goed tot zijn recht komt en de aandacht trekt in de tuin. Houd ook rekening waar je het beeld plaatst en hoe hoog de begroeiing wordt, het is natuurlijk zonde als je beeld verdwijnt in de groene krochten van je tuin.


Samenvattend: let goed op waar je het beeld in je tuin of buitenomgeving wilt plaatsen, laat je niet alleen leiden door de kleur, maar ook door het materiaal en de weersbestendigheid van de steen. Door hier rekening mee te houden kun je je tuin verrijken met een beeld waar je jarenlang plezier van hebt.