Stenen beelden voor binnen

Beeld groen serpentijn stupa

Stupa - allereerste beeld

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Stupa

2009 - Mijn allereerste beeld dat ik gemaakt heb. Groene serpentijn steen
Beeld speksteen
Denken - TE KOOP -    667 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Denken

Zwart speksteen - 2023 -        hxbxd - 19x7,5x5 cm - inclusief sokkel
stenen beeld serpentijn
Bolletjes
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Bolletjes

Zwarte serpentijn steen -      hxbxd - 17x30x7 cm
Beeld speksteen
Zeehond - TE KOOP -   267 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Zeehond

Zwart/groen speksteen - 2024  hxbxd - 8x10x7,5 cm

Geïnteresseerd in een stenen beeld voor binnen?

Beeld kobalt serpentijn gedraaide schelp
Verstilde werveling -      TE KOOP - 3.367 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Verstilde werveling

Kobalt serpentijn - hxbxd

7,5x33,5x10 cm

beeld groene speksteen schildpad
Bedreigd - TE KOOP -    197 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Bedreigd

Groene speksteen - hxbxd 

9,5x13,5x2,5 cm

beeld groene speksteen
Gedragen - TE KOOP - 467 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Gedragen

Groene speksteen - hxbxd

15,5x9,5x6 cm

beeld roze speksteen

Van buiten naar binnen -  TE KOOP - 169 euro

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Van buiten naar binnen

Roze speksteen - hxbxd 

17x8,5x2,5 cm

15+

jaar beeldhouw ervaring

3+

Exposities

25+

gemaakte beelden

1001

Ideeën 


You can't use up creativity. The more you use, the more you have - Maya AngelouBeeld groene speksteen twee engeltjes
Dubbel - TE KOOP - 525 euro
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Dubbel

Groene speksteen - 2023

hxb 12cm x 8 cm

beelden maducreations
Hart
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Hart

bxd - 16x12 cm
Beeld serpentijn
Olikonijn
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Olikonijn

Groene serpentijn - 2009

hxbxd - 16,5x16,5x16,5 cm

Tastbare kunst, onmiskenbaar uniek.    Verrijk jouw ruimte met een exclusief stenen beeld voor binnen.

Wil je een beeld kopen neem dan contact met mij op.

Wat anderen over mijn beelden zeggen

Beeld 'Eenheid'

Ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk kregen wij van Marloes, toen beginnend beeldhouwer, het beeld “eenheid”. Het behoeft geen nadere uitleg dat wij zeer ingenomen waren met dit beeld. Het beeld neemt sindsdien een prominente plaats in op een tafel in onze gang.
Beeld serpentijn

Martin en Marijke Hutjes

Beeld 'Samen'

Het staat op de plek waar mijn jongste dochter voor het raam lag tijdens haar laatste weken bij mij thuis. Het beeld heeft voor mij dan ook veel betekenis, mijn andere dochter en ik hebben samen voor haar gezorgd die laatste weken, dus ‘samen’ heeft voor mij hierdoor ook een bijzondere ‘lading’. Ik geniet er elke dag van en de kleuren komen ook mooi samen met mijn zelf gemaakte keramiek objecten. Ik had van de week een vriendin op bezoek en zij was er ook helemaal weg van.

Beeld groen serpentijn twee dames
J.E.
Beeld 'Samenzijn' - Harmonieus
Dit beeld hebben wij gekregen als symbool voor onze relatie. Het verbeeldt de harmonieuze wereld waarin wij als echtpaar en onze kinderen samen leven. Vooral de vorm, uitbeelding, spreekt ons erg aan omdat dit heel erg aansluit bij ons eigen leven.
Beeld serpentijn koppel
Vivianne en Gert van de Ruit

Beeld 'Geborgen' - Steengoed

In 2013 totaal verrast op onze 45e trouwdag met het schitterende beeld 'geborgen'. Daar is met zoveel liefde aan gewerkt, anders kun je niet vanuit één stuk ruw steen zoiets geweldigs maken.
stenen beeld serpentijn

Dhr en mevr. L. Durinck

Het perfecte stenen beeld voor binnen: waar moet je op letten?

Het perfecte stenen beeld

Hoe vind je nou het perfecte stenen beeld? Wat is perfect? En moet het beeld wel perfect zijn? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar HET perfecte stenen beeld. Na het lezen van dit stuk weet je wat het perfecte stenen beeld voor jou is, waar het aan moet voldoen, wat onder perfect verstaan wordt en wat de kracht van imperfectie kan zijn. Zo kun jij je beter oriënteren in je zoektocht naar een stenen beeld dat perfect aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.


De juiste stijl vinden: stenen beelden voor binnen

Dat de juiste stijl vinden nog niet zo makkelijk is weten we allemaal. Tenzij jij een van de uitzonderingen bent die precies weet wat je wilt. Het vinden van een juiste stijl wordt vaak bemoeilijkt door het enorme hoeveelheid aan keuzes die er zijn. Alsof je als een klein kind in een bomvolle, heerlijk geurende snoepwinkel staat en maar 1 snoepje mag kiezen van je ouders. Bij beelden kan je hetzelfde overweldigende gevoel krijgen. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en materialen. Van klein tot groot, abstract, figuratief, voor binnen, voor buiten, van zwart tot wit. Ga er maar aan staan.


Als je op zoek bent naar het perfecte stenen beeld voor binnen, zijn er een paar belangrijke aspecten waar je op kunt letten. Allereerst is het voor jezelf belangrijk te bepalen of je van abstracte beelden of figuratieve beelden houd. Ofwel wil je er wel of niet wat herkenbaars in zien. Bij dat laatste zoek je naar een beeld met details en een realistische uitstraling. Zo wordt het beeld een echte eyecatcher in je huis, of die nou in de woonkamer staat of op je slaapkamer. Daarnaast kan een gladde afwerking zonder oneffenheden ook essentieel zijn voor een stenen beeld zodat die echt tot zijn recht komt in je interieur.


Voordelen van een perfect beeld voor binnen

Een perfect stenen beeld voor binnen kan vele voordelen bieden voor je interieur. Allereerst creëert het een unieke sfeer in de ruimte waar je hem zet, waardoor het, zoals hierboven al geschreven, een echte eye-catcher wordt. Het voegt ook een artistiek element toe aan het interieur en kan dienen als blikvanger in de ruimte. Door een stenen beeld in huis te plaatsen, breng je karakter en persoonlijkheid in je woning. Daarnaast kan een stenen beeld voor een gevoel van rust en harmonie zorgen, waardoor het een kalmerend effect kan hebben op de omgeving. Zowel op jou als op je bezoek. Bovendien kan een stenen beeld emotionele waarde hebben, bijvoorbeeld als herinnering aan een speciale gebeurtenis of persoon. Kortom, het vinden van het perfecte stenen beeld voor binnen kan een waardevolle toevoeging zijn aan je interieur.


Verschillende steensoorten voor stenen beelden voor binnen

Het perfecte stenen beeld voor binnen kan uit verschillende steensoorten zijn gemaakt. De steensoorten waar ik veel mee werk zijn albast, serpentijn en speksteen. Vanwege de zachte structuur en de mogelijkheid om gemakkelijk te bewerken is speksteen een populaire keuze. Speksteen heeft vaak warme kleuren en is daardoor geschikt voor diverse interieurstijlen. Een andere optie is albast, een steensoort met een lichte kleur en een mooie transparantie. Albast wordt vaak gebruikt voor beelden vanwege de fijne details die ermee gecreëerd kunnen worden. Tot slot is serpentijn ook een zeer geliefde steensoort voor stenen beelden voor binnen. Serpentijn heeft vaak levendige kleuren en unieke patronen, waardoor elk beeld een kunstwerk op zich is.


Symboliek van stenen beelden voor binnen

Bij het kiezen van een stenen beeld voor binnen, kan het belangrijk zijn om rekening te houden met de betekenis en symboliek van het beeld. Dat wil zeggen, als je daar uiteraard naar op zoek bent. Sommige mensen geven de voorkeur aan beelden die geluk, liefde of vrede uitstralen, terwijl anderen juist kiezen voor beelden die kracht, moed of wijsheid symboliseren. Het is dus belangrijk om een beeld te kiezen dat past bij jouw persoonlijke voorkeur en smaak. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een beeld ‘gewoon’ mooi vindt zonder dat er een betekenis of symboliek achter zit.


Ook is het belangrijk om te letten op de grootte en vorm van het beeld. Een te groot beeld kan overweldigend zijn in een kleine ruimte, terwijl een te klein beeld misschien niet goed tot zijn recht komt in een grote ruimte, of erger nog: niet opvalt. Ook de materiaal en kleur van het beeld kunnen een rol spelen bij het maken van de juiste keuze. Sommige mensen geven de voorkeur aan neutrale kleuren, terwijl anderen juist kiezen voor wat meer gekleurde stenen beelden.


Perfect: zo subjectief als maar zijn kan

Als we het hebben over het perfecte stenen beeld voor binnen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden. Het allerbelangrijkste hierbij is je te realiseren dat wat voor jou perfect is, dat voor een ander niet zo hoeft te zijn. Perfect is namelijk zo subjectief als maar zijn kan. Maar laten we kijken waarmee een stenen beeld in de richting van het perfecte beeld voor jou komt.


Allereerst is de kleur van het beeld belangrijk. Die moet passen bij de rest van je interieur en de sfeer die je wilt creëren in de ruimte. Daarnaast is het materiaal van het beeld van groot belang. Stenen beelden stralen vaak een bepaalde robuustheid en elegantie uit, wat een mooie toevoeging kan zijn aan je interieur. Het thema en de stijl van het beeld spelen ook een rol. En de keuze die ik hierboven al eerder aangaf: wil je een abstract beeld of juist een beeld dat figuratief is? Tot slot is de prijs natuurlijk een belangrijke factor. Je wilt niet te veel betalen, maar tegelijkertijd wil je ook niet inleveren op kwaliteit. Door goed te kijken naar de kleur, het materiaal, het thema, de stijl en de prijs van stenen beelden voor binnen, kun je uiteindelijk het perfecte beeld vinden dat past bij jouw interieur en persoonlijke smaak.


De kracht van imperfectie

Om nog even verder te borduren over het perfect of niet zijn van een beeld. Ik zeg vaak ‘de kracht zit hem in de imperfectie’. Het is maar net hoe je er naar kijkt, imperfectie kan worden gezien als de afwijking van perfectie, maar juist deze afwijking zorgt wat mij betreft voor een uniek en authentiek karakter. Een stenen beeld voor binnen dat met de hand is gemaakt, zal altijd een zekere mate van imperfectie bevatten. Deze kleine oneffenheden geven het beeld juist karakter en maken het interessanter om naar te kijken.


Handgemaakt vakmanschap speelt een belangrijke rol bij het creëren van een stenen beeld voor binnen. Door de ambachtelijke manier van werken, wordt elk beeld uniek en straalt het vakmanschap uit. Dit zorgt ervoor dat het beeld meer waarde krijgt en een verhaal met zich meedraagt.


Een ander aspect waarbij imperfectie juist krachtig kan zijn, is duurzaamheid en kwaliteit. Een handgemaakt stenen beeld voor binnen zal over het algemeen van betere kwaliteit zijn dan een machinaal vervaardigd beeld. De aandacht en zorg die bij het handmatige proces komen kijken, zorgen voor een duurzamer product dat langer meegaat.


De prijs-kwaliteitverhouding speelt uiteraard ook een belangrijke rol bij het kiezen van het perfecte stenen beeld voor binnen. Hoewel handgemaakte beelden vaak duurder zijn dan machinaal vervaardigde beelden, is de kwaliteit en authenticiteit van het product de investering meer dan waard. Een perfect beeld hoeft dus niet per se perfect te zijn, zolang het maar met liefde en vakmanschap is gemaakt.


Door goed na te denken over al deze aspecten, kun je het perfecte stenen beeld vinden voor binnen dat past bij jouw persoonlijke smaak en de sfeer van de ruimte waarin het geplaatst zal worden. Of je nu op zoek bent naar een subtiel en verfijnd beeld, of juist wat grovere vormen, laat je inspireren door de diversiteit aan stenen beelden die op mijn site beschikbaar zijn en vind het perfecte beeld voor binnen dat jouw ruimte zal verrijken. 


Zo geniet je elke dag van de schoonheid en kracht die het met zich meebrengt.