Albast beeld kopen

Geïnteresseerd in een beeld van albast?

15+

jaar beeldhouw ervaring

3+

Exposities

25+

beelden gemaakt

1001

Ideeën

Creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen - onbekend

Albast beelden te koop: Waarom een echt albast beeld de moeite waard is

Albast 

Albast is dat er in meer soorten? Wat maakt een beeld van albast zo uniek? Is er een symboliek en betekenis bij albasten beelden? Vragen, vragen en nog eens vragen. Belangrijk om er antwoorden op te krijgen als je een albast beeld wilt kopen. In onderstaand artikel ga ik op de vragen beantwoorden. Weet jij daarna genoeg om het juiste albasten beeld te kopen.


Verschillende albast soorten

Laten we bij het begin beginnen, bij de steensoort zelf. Er zijn verschillende soorten albast beschikbaar voor de verkoop, elk met hun eigen unieke kenmerken en uitstraling. Hoewel albast een wat hardere steensoort is om te bewerken, vind ik het een van de mooiere steensoorten om beelden van te maken. Vooral het lichtspel in een albasten beeld vind ik persoonlijk erg fascinerend en betoverend. Dit zie je vooral bij transparante albast, een prachtige steensoort die het licht op een bijzondere manier doorlaat, waardoor het beeld een mystieke uitstraling krijgt. 


Witte albast heeft een klassieke en elegante uitstraling en past goed in diverse interieurstijlen. Groene albast heeft een levendige en natuurlijke uitstraling, terwijl rode albast warmte en passie uitstraalt. Zwarte albast is mysterieus en elegant, terwijl gele albast een vrolijke en levendige sfeer creëert. Je ziet keuze te over als het gaat om een albast stenen beeld. Ik werk tot nu toe alleen nog met transparante en witte albast.


Hoe je een echt albast beeld kunt herkennen

Als je van plan bent om een albast beeld te kopen, is het belangrijk om te weten hoe je een echt beeld van albast kunt herkennen. Een van de eerste dingen waar je op moet letten is de kleur en transparantie van het albast. Echt albast heeft vaak een lichte kleur en is semi-transparant, waardoor het een mooie glans heeft. 


Daarnaast kun je het beeld aanraken om de zachtheid en poreusheid te testen. Echt albast voelt zacht aan en heeft kleine gaatjes in het oppervlak. Ook is het belangrijk om naar eventuele aders of insluitsels in het albast te kijken, deze kunnen de authenticiteit van het beeld bevestigen. Let ook op eventuele onregelmatigheden in de structuur van het albast, aangezien dit kan wijzen op een nep product. Tot slot is het altijd aan te raden om te vragen naar een certificaat of garantie van echtheid wanneer je een albast beeld koopt. Bij al mijn beelden, ongeacht van welke steensoort, ontvang je een certificaat van echtheid.


Symboliek en betekenis albasten beelden

Albasten beelden stralen een unieke en prachtige uitstraling uit, die wordt versterkt door hun zeldzaamheid en exclusiviteit. Ik vind er zelf altijd iets mysterieus en rustgevends van uit gaan. Het kopen van een echt albast beeld geeft je een kunstzinnig en ambachtelijk stuk in handen. Daarnaast worden albasten beelden vaak geassocieerd met spirituele en helende eigenschappen, waardoor ze niet alleen een esthetische toevoeging zijn aan je interieur, maar ook een positieve invloed kunnen hebben op je welzijn. Wie wil dat nou niet?


De tijdloze schoonheid van albasten beelden maakt ze een waardevolle investering, die generaties lang bewonderd kan worden. Bovendien biedt de mogelijkheid tot personalisatie van albasten beelden de kans om een uniek en persoonlijk kunstwerk te laten creëren dat perfect past bij jouw smaak en stijl. 


Keer terug naar het begin